Bokkerijders arrangement Alfa

'In het spoor van de

Bokkerijders met de Dode Hand'

Wandelen en genieten op 5 en 15 juni 2014

 

Op  5 juni en 15 juni 2014 organiseert Sjtichting Genealogiek Sjènne (SjtiGS) in samenwerking met de Alfa Bierbrouwerij cultuurhistorische belevingen in het spoor van de Bokkerijders.

Schinnen werd in de 18e eeuw gezien als één van de centra van dit georganiseerd bendewezen. Vanaf het jaar 1734 vonden overvallen met diefstallen en mishandelingen plaats uit kerken, pastorieën en grote boerderijen. Hebzucht, armoede, maar ook revolutionair gedachtegoed worden als mogelijke oorzaken voor het ontstaan van de bende genoemd. Een aanzienlijk deel van de bendeleden kwam uit de huidige gemeente Schinnen, waar in Wolfhagen zelfs een van de leiders woonde. Huiveringwekkende geschiedenis meer dan de moeite waard, die SjtiGS u laat herbeleven.

 

Op bovengenoemde data wordt u om 10:30 uur bij de Alfa Bierbrouwerij ontvangen met koffie,  thee en vlaai. Na een lezing door bokkerijdersdeskundige Frits Schoonbrood en een korte film over de Bokkerijders wandelt u met de bokkerijdersgids door de schitterende omgeving van Schinnen en krijgt u op historische belangrijke plekken informatie over het Bokkerijdersverleden. Halverwege de wandeltocht wordt genoten van een heerlijke en goed gevulde kop soep in de Gasterie de Bokkereyer te Sweikhuizen, waarna wordt teruggewandeld naar de Alfa Bierbrouwerij. Hier kunt u, na het kijken van een film over de historie van de brouwerij en informatie over het brouwproces, genieten van de heerlijke en natuurzuivere bieren van Alfa. Natuurlijk zijn ook alcoholvrije dranken in het proeflokaal van de Alfa Bierbrouwerij verkrijgbaar. Omstreek 16:30 uur wordt deze cultuurhistorische beleving afgesloten en krijgt u het nieuwste bierglas als herinnering aan deze dag mee.

Vergeet u vooral de BOB niet! De prijs voor deze unieke beleving bedraagt € 21,75 per persoon. Meer informatie over de Bokkerijdersroutes vindt u op deze website. U kunt ook telefonisch of per mail contact opnemen met Frits Schoonbrood, voorzitter van SjtiGS. Zijn telefoonnummer is 046-4433686. Een email kunt u sturen naar frits@sjtigs.eu.

 

Voor u aan te melden voor dit unieke arrangement klikt u hier.

Het laatste nieuws

Belaef de Boekeriejesj

Een cultuurhistorisch festival in Schinnen en Geleen Lees verder...

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief!